Corporación Dermoestética Clinic

Lisbon
Foto © Fernando Guerra (FG+SG)
Foto © Fernando Guerra (FG+SG)
Foto © Fernando Guerra (FG+SG)
Foto © Fernando Guerra (FG+SG)
Foto © Fernando Guerra (FG+SG)
Foto © Fernando Guerra (FG+SG)
Foto © Fernando Guerra (FG+SG)
Foto © Fernando Guerra (FG+SG)
Foto © Fernando Guerra (FG+SG)
Foto © Fernando Guerra (FG+SG)
Architekten
Humberto Conde Architects | HRA-Lisboa
Standort
Lisbon
Jahr
2012
Client

CORPORACIÓN DERMOESTÉTICA

Author
HUMBERTO CONDE

Collaborators
JOANA CATARRÉ, PAULO DANTAS, JOANA DOMINGOS

Complementary Projects
P2S PROJECT SA

Building area
573,00 m²

Photography
Fernando Guerra (FG+SG)

This intervention intended to convert a commercial space to the function of a medical aesthetic clinic, in an area of homogeneous image urban buildings, dedicated to retail and services on the ground floor level, and residential function in the upper floors. The program was distributed over two floors, ground floor 0 and -1 level floor, connected by separated vertical communications for the public and for the staff, as well distinct wings between the area of personnel and the functional spaces of the clinic.

There is a concern of establishing a strong relationship with the exterior, so that the image of the brand is easily recognized, while at the same time is important to achieve a good integration with the building and its surroundings. The intervention in the space aims to pass on an idea of tidiness, confidence and status of the good name that the brand already has. A concept that combines purity, brightness and serenity, that can be recreated in all the clinics of the brand, the existing and the future ones, thus providing a modern and charming image, a space where the glow feeling of comfort and well are present.

For this modern and charming image, of a shinning space where the comfort and well-being are present, the color acts in a very import way, and that explains the choice of the white. All the covering materials as well as the furniture have reflective finishing and continuous white surfaces that assure the sensation of purity, cleanliness and tranquility. The valorization of this modern look is transposed to the human being, and materialized on the treatments in which he will be able to feel good with himself and with the society around.

Dazugehörige Projekte

  • Kanzlei in der Brauerei
    Martin Schmitt Architektur
  • Kantine der Ecole Voltaire
    Martin Schmitt Architektur
  • HQ CORDEEL
    Binst Architects
  • Foshan Poly • OPUS ONE
    CCD (Cheng Chung Design)
  • Lattenburg
    he und du ZT KG

Magazin

Andere Projekte von Humberto Conde Architects | HRA-Lisboa

Building Estoril 153
Estoril
Condominium Quinta de Vale Verde
Estoril
Building Terraços de Cascais
Cascais
Single Family House in Parede
Parede
Building R. Das Mercês
Lisbon
Cobre Housing
Cascais