Hospital Beatriz Angelo

Loures
Foto © FERNANDO GUERRA
Foto © FERNANDO GUERRA
Foto © FERNANDO GUERRA
Foto © FERNANDO GUERRA
Foto © FERNANDO GUERRA
Foto © FERNANDO GUERRA
Foto © FERNANDO GUERRA
Foto © FERNANDO GUERRA
Foto © FERNANDO GUERRA
Architekten
PINEARQ
Adresse
Avenida Carlos Teixeira, 514, 2674-514 Loures
Jahr
2011
Team
Alberto de Pineda, Miguel Saraiva, Paula Pestana, Luis Barros, José Olagüe

The new hospital at Loures, a municipality to the north of Lisbon, is located in a growing part of this city. The building is in two rectangular bodies, related by means of a sequence of internal patios, perpendicularly interlinked by three volumes. The main entrance is marked by a large covered plaza with the pedestrian routes in the area.

The layout of the hospital with respect to its surroundings responds to a search for the best views to the outside and for protection against noise for the neighbours. The interior is laid out with independent entrances for the different types of users and functions.

Dazugehörige Projekte

  • „els“ – Elsbethenareal-Schrannenplatz
    F64 Architekten PartGmbB
  • Eclectic Apartment
    JUNG
  • Haus R
    NW/A
  • SchloR – Schöner Leben ohne Rendite
    GABU Heindl Architektur
  • Fünf Freund*innen | Geförderter Wohnbau
    GABU Heindl Architektur

Magazin

Andere Projekte von PINEARQ

Residence for the Elderly in Vilanova i la Geltrú
Vilanova i la Geltrú , Spanien
Building for Severe Mental Disorders in Martí i Julià Hospital Park
Salt, Spanien
Outpatient Building in Hospital del Mar
Barcelona, Spanien
New Children's Hospital and Maternity Building of Hospital Santo Tomas
Panama City, Panama
Renovation and Extension of Granollers Asylum Hospital
Granollers, Spanien