House in Oliveira de Frades

Viseu
Photo © RVDM
Photo © RVDM
Photo © RVDM
Architects
RVDM Arquitectos
Year
2008
Cost
100K - 1M
Stories
1-5 Stories

Two overlapping volumes contain separate programs. The upper one contains the housing program, organized spaces around the central courtyard. This wide body, is drilled vertically, and it lands on the ground supported by another volume that houses the pool bottom. Around the central courtyard is positioned all the domestic program: bedrooms, dining room and living rooms separated by an double sized space, the kitchen and laundry. This floor creates visual cross-stringing that take advantage of the landscape. The image of the house pending challenges the topography while marking the horizontality of the volume.

Related Projects

  • Lifestyle Finland
    Lien Tran Interior Design
  • The Wellness Loft
    Lien Tran Interior Design
  • AESOP SHINJUKU
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Gallery COMMON
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • RESTAURANT ON THE SEA
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO

Magazine

Other Projects by RVDM Arquitectos

House in Canal Botirões
Aveiro
Bus Complex Arriva-Guimarães
Guimarães
House in Palhaça
Aveiro
House in Quintãs
Aveiro
Sea Front
Figueira da Foz