Hospital Beatriz Angelo

Loures
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Architectes
PINEARQ
Adresse
Avenida Carlos Teixeira, 514, 2674-514 Loures
Année
2011
Équipe
Alberto de Pineda, Miguel Saraiva, Paula Pestana, Luis Barros, José Olagüe

The new hospital at Loures, a municipality to the north of Lisbon, is located in a growing part of this city. The building is in two rectangular bodies, related by means of a sequence of internal patios, perpendicularly interlinked by three volumes. The main entrance is marked by a large covered plaza with the pedestrian routes in the area.

The layout of the hospital with respect to its surroundings responds to a search for the best views to the outside and for protection against noise for the neighbours. The interior is laid out with independent entrances for the different types of users and functions.

Projets liés

  • Eclectic Apartment
    JUNG
  • „els“ – Elsbethenareal-Schrannenplatz
    F64 Architekten PartGmbB
  • Neubau Einfamilienhaus Liebefeld
    Johannes Saurer Architekt BSA
  • Neubau Sporthalle Sigmaringendorf
    dasch zürn + partner architekten Partnerschaft mbB
  • Guizhou South-Western Monority Ethnic Cultural Center
    West-line Studio

Magazine

Autres projets de PINEARQ

Residence for the Elderly in Vilanova i la Geltrú
Vilanova i la Geltrú , Espagne
Building for Severe Mental Disorders in Martí i Julià Hospital Park
Salt, Espagne
Outpatient Building in Hospital del Mar
Barcelona, Espagne
New Children's Hospital and Maternity Building of Hospital Santo Tomas
Panama City, Panama
Renovation and Extension of Granollers Asylum Hospital
Granollers, Espagne