House in Taíde

Póvoa de Lanhoso
Photo © Xavier Antunes
Photo © Xavier Antunes
Photo © Xavier Antunes
Photo © Xavier Antunes
Photo © Xavier Antunes
Photo © Xavier Antunes
Photo © Xavier Antunes
Photo © Xavier Antunes
Photo © Xavier Antunes
Photo © Xavier Antunes
Architectes
Topos Atelier de Arquitectura
Adresse
R. de Ralde, 4830 Póvoa de Lanhoso
Année
2005

This house was built in accordance with the pre-existent farm buildings’ implantation and orientation.

The aim was to explore two autonomous construction methods by confronting and intercepting them:

-One uses the existing granite walls from the farmhouse, its windows and doors stonemasonry, to shelter the entrance garden and house work areas.

-The other, which enfolds the living areas and bedrooms, is made of a continuous concrete structure with aluminium frameworks.

In the garden, a flagstone pavement reunites the swimming pool and the original stone tanks.

Projets liés

  • Casa Malussi
    Iseppi AG
  • Werks- und Bürogebäude Theurl
    ATP architekten ingenieure
  • Lounge by Topgolf [Shanghai]
    hcreates interior design
  • Mini Cuppa
    hcreates interior design
  • Bahnhofplatz, Wil
    Hager Partner AG

Magazine

Autres projets de Topos Atelier de Arquitectura

Residential Buildings in Póvoa de Varzim
Povoa de Varzim
Clubhouse
Ponte de Lima
House in Alcobaça
Alcobaça
Ribamar Residential and Commercial Building
Póvoa do Varzim
Avidos Urban Complex
V. N. de Famalicão