House in Taíde

Póvoa de Lanhoso
Foto © Xavier Antunes
Foto © Xavier Antunes
Foto © Xavier Antunes
Foto © Xavier Antunes
Foto © Xavier Antunes
Foto © Xavier Antunes
Foto © Xavier Antunes
Foto © Xavier Antunes
Foto © Xavier Antunes
Foto © Xavier Antunes
Architetti
Topos Atelier de Arquitectura
Indirizzo
R. de Ralde, 4830 Póvoa de Lanhoso
Anno
2005

This house was built in accordance with the pre-existent farm buildings’ implantation and orientation.

The aim was to explore two autonomous construction methods by confronting and intercepting them:

-One uses the existing granite walls from the farmhouse, its windows and doors stonemasonry, to shelter the entrance garden and house work areas.

-The other, which enfolds the living areas and bedrooms, is made of a continuous concrete structure with aluminium frameworks.

In the garden, a flagstone pavement reunites the swimming pool and the original stone tanks.

Progetti collegati

  • „els“ – Elsbethenareal-Schrannenplatz
    F64 Architekten PartGmbB
  • Eclectic Apartment
    JUNG
  • Haus R
    NW/A
  • SchloR – Schöner Leben ohne Rendite
    GABU Heindl Architektur
  • Fünf Freund*innen | Geförderter Wohnbau
    GABU Heindl Architektur

Rivista

Altri progetti di Topos Atelier de Arquitectura

Residential Buildings in Póvoa de Varzim
Povoa de Varzim
Clubhouse
Ponte de Lima
House in Alcobaça
Alcobaça
House 44
Braga
Residential Building in Merim
Ponte de Lima