Renovation and Extension of Granollers Asylum Hospital

Granollers, Spain
Foto © FERNANDO GUERRA
Foto © FERNANDO GUERRA
Foto © FERNANDO GUERRA
Foto © FERNANDO GUERRA
Foto © FERNANDO GUERRA
Foto © FERNANDO GUERRA
Foto © FERNANDO GUERRA
Foto © FERNANDO GUERRA
Foto © FERNANDO GUERRA
Architetti
PINEARQ
Indirizzo
Avda. Francesc Ribes, s/n, 08402 Granollers, Spain
Anno
2010
Team
Alberto de Pineda, Juan García, Pedro Pombinho, Gerardo Solera

This complex is located in an urban consolidation zone of Granollers, a municipality to the northeast of Barcelona. The action is for extension of a listed historic building in the modernist style.

The new volume is adapted to the gradient of the site, with semi-basement areas. The project solves the problem of poor communications between the existing pavilions, with patios created to connect all the departments. The façade of the new part is planned to be neutral to enhance the value of the historic building.

Progetti collegati

  • Herman Miller National Showroom
    Krueck Sexton Partners
  • The Ark, Condominiums
    Form4 Architecture
  • SFMOMA Rooftop Garden
    Jensen Architects
  • Kokoris Residence
    Jensen Architects
  • Turner Duckworth Offices
    Jensen Architects

Rivista

Altri progetti di PINEARQ

Hospital Beatriz Angelo
Loures
Marina Salud Hospital in Dénia
Dénia, Spain
Doctor Moisès Broggi Hospital
Sant Joan Despí, Spain
Barcelona Biomedical Research Park
Barcelona, Spain
QuirónSalud Madrid University Hospital
Pozuelo de Alarcón, Spain
Anti-Doping Laboratory in Doha
Doha, Qatar