House in Taíde

Póvoa de Lanhoso
写真 © Xavier Antunes
写真 © Xavier Antunes
写真 © Xavier Antunes
写真 © Xavier Antunes
写真 © Xavier Antunes
写真 © Xavier Antunes
写真 © Xavier Antunes
写真 © Xavier Antunes
写真 © Xavier Antunes
写真 © Xavier Antunes
建築家
Topos Atelier de Arquitectura
住所
R. de Ralde, 4830 Póvoa de Lanhoso
2005

This house was built in accordance with the pre-existent farm buildings’ implantation and orientation.

The aim was to explore two autonomous construction methods by confronting and intercepting them:

-One uses the existing granite walls from the farmhouse, its windows and doors stonemasonry, to shelter the entrance garden and house work areas.

-The other, which enfolds the living areas and bedrooms, is made of a continuous concrete structure with aluminium frameworks.

In the garden, a flagstone pavement reunites the swimming pool and the original stone tanks.

関連したプロジェクト

  • Eclectic Apartment
    JUNG
  • „els“ – Elsbethenareal-Schrannenplatz
    F64 Architekten PartGmbB
  • Neubau Einfamilienhaus Liebefeld
    Johannes Saurer Architekt BSA
  • Neubau Sporthalle Sigmaringendorf
    dasch zürn + partner architekten Partnerschaft mbB
  • Guizhou South-Western Monority Ethnic Cultural Center
    West-line Studio

Magazine

Topos Atelier de Arquitectura によるその他のプロジェクト

Residential Buildings in Póvoa de Varzim
Povoa de Varzim
Clubhouse
Ponte de Lima
House in Alcobaça
Alcobaça
House 44
Braga
Residential Building in Merim
Ponte de Lima