House in Taíde

Póvoa de Lanhoso
Photo © Xavier Antunes
Photo © Xavier Antunes
Photo © Xavier Antunes
Photo © Xavier Antunes
Photo © Xavier Antunes
Photo © Xavier Antunes
Photo © Xavier Antunes
Photo © Xavier Antunes
Photo © Xavier Antunes
Photo © Xavier Antunes
Architecten
Topos Atelier de Arquitectura
Adres
R. de Ralde, 4830 Póvoa de Lanhoso
Jaar
2005

This house was built in accordance with the pre-existent farm buildings’ implantation and orientation.

The aim was to explore two autonomous construction methods by confronting and intercepting them:

-One uses the existing granite walls from the farmhouse, its windows and doors stonemasonry, to shelter the entrance garden and house work areas.

-The other, which enfolds the living areas and bedrooms, is made of a continuous concrete structure with aluminium frameworks.

In the garden, a flagstone pavement reunites the swimming pool and the original stone tanks.

Gerelateerde projecten

  • Lifestyle Finland
    Lien Tran Interior Design
  • The Wellness Loft
    Lien Tran Interior Design
  • AESOP SHINJUKU
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Gallery COMMON
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • RESTAURANT ON THE SEA
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO

Magazine

Andere projecten van Topos Atelier de Arquitectura

Residential Buildings in Póvoa de Varzim
Povoa de Varzim
Clubhouse
Ponte de Lima
House in Alcobaça
Alcobaça
Ribamar Residential and Commercial Building
Póvoa do Varzim
Avidos Urban Complex
V. N. de Famalicão