Renovation and Extension of Granollers Asylum Hospital

Granollers, Spain
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Arquitectos
PINEARQ
Endereço
Avda. Francesc Ribes, s/n, 08402 Granollers, Spain
Ano
2010
Equipa
Alberto de Pineda, Juan García, Pedro Pombinho, Gerardo Solera

This complex is located in an urban consolidation zone of Granollers, a municipality to the northeast of Barcelona. The action is for extension of a listed historic building in the modernist style.

The new volume is adapted to the gradient of the site, with semi-basement areas. The project solves the problem of poor communications between the existing pavilions, with patios created to connect all the departments. The façade of the new part is planned to be neutral to enhance the value of the historic building.

Projetos relacionados

  • „els“ – Elsbethenareal-Schrannenplatz
    F64 Architekten PartGmbB
  • Eclectic Apartment
    JUNG
  • Haus R
    NW/A
  • SchloR – Schöner Leben ohne Rendite
    GABU Heindl Architektur
  • Fünf Freund*innen | Geförderter Wohnbau
    GABU Heindl Architektur

Revista

Outros projetos por PINEARQ

Residence for the Elderly in Vilanova i la Geltrú
Vilanova i la Geltrú , Spain
Building for Severe Mental Disorders in Martí i Julià Hospital Park
Salt, Spain
Outpatient Building in Hospital del Mar
Barcelona, Spain
New Children's Hospital and Maternity Building of Hospital Santo Tomas
Panama City, Panama
Marina Salud Hospital in Dénia
Dénia, Spain