House in Taíde

Póvoa de Lanhoso
照片 © Xavier Antunes
照片 © Xavier Antunes
照片 © Xavier Antunes
照片 © Xavier Antunes
照片 © Xavier Antunes
照片 © Xavier Antunes
照片 © Xavier Antunes
照片 © Xavier Antunes
照片 © Xavier Antunes
照片 © Xavier Antunes
建筑师
Topos Atelier de Arquitectura
地址
R. de Ralde, 4830 Póvoa de Lanhoso
年份
2005

This house was built in accordance with the pre-existent farm buildings’ implantation and orientation.

The aim was to explore two autonomous construction methods by confronting and intercepting them:

-One uses the existing granite walls from the farmhouse, its windows and doors stonemasonry, to shelter the entrance garden and house work areas.

-The other, which enfolds the living areas and bedrooms, is made of a continuous concrete structure with aluminium frameworks.

In the garden, a flagstone pavement reunites the swimming pool and the original stone tanks.

相关项目

  • Projektwettbewerb Campus Motel NTB
    FELIX PARTNER Architektur und Design
  • Volksschule Maria Grün
    BERKTOLD WEBER Architekten
  • Stereokitchen
    Paul Kaloustian Architect
  • Cyprus New Museum
    Paul Kaloustian Architect
  • Bürobegrünung ERZ Entsorgung + Recycling, Zürich
    Hydroplant

杂志

以下出品方的其他项目 Topos Atelier de Arquitectura

Tabuaço Municipal Swimming Pool
Tabuaço
House in Bom Jesus
Braga
Hotel in Ponte de Lima
Ponte de Lima
House in Alcobaça
Alcobaça
Oporto French School
Oporto
House in Brito
Guimaraes