Oporto French School

Oporto
照片 © Xavier Antunes
照片 © Xavier Antunes
照片 © Xavier Antunes
照片 © Xavier Antunes
照片 © Xavier Antunes
照片 © Xavier Antunes
照片 © Xavier Antunes
照片 © Xavier Antunes
照片 © Xavier Antunes
建筑师
Topos Atelier de Arquitectura
地址
R. de Gil Eanes, 4150 Oporto
年份
1999

This project is the result of a limited competition, promoted in 1995 by the Association of the Oporto French School - Marius Latour Foundation.

The competition aims to increase the capacity of the school by building new classrooms, an auditorium, a courtyard, a foyer and activity rooms.

The existing school, built by architect Luís Cunha in the early 60s, enjoys a unique setting - the Serralves Foundation Park.

The implementation of the new building creates the necessary coordination between respect for the existing plan, taking into account the areas magnificent trees, the slope, the minimum visual impact from the Serralves Park and the obligation to reduce infrastructure networks.

The option to embed a unit volume in the existing slope, orienting it with care to preserve the most beautiful trees, appeared to be obvious.

It was enough to affirm the expression of the intervention, without losing sight of the natural and built context.

相关项目

  • Herman Miller National Showroom
    Krueck Sexton Partners
  • The Ark, Condominiums
    Form4 Architecture
  • SFMOMA Rooftop Garden
    Jensen Architects
  • Kokoris Residence
    Jensen Architects
  • Turner Duckworth Offices
    Jensen Architects

杂志

以下出品方的其他项目 Topos Atelier de Arquitectura

Tabuaço Municipal Swimming Pool
Tabuaço
House in Bom Jesus
Braga
Hotel in Ponte de Lima
Ponte de Lima
House in Alcobaça
Alcobaça
House in Brito
Guimaraes
Clubhouse
Ponte de Lima