New Children's Hospital and Maternity Building of Hospital Santo Tomas

Panama City, Panama
Images prepared for the Architecture Tender
Visualization © Pinearq
Images prepared for the Architecture Tender
Visualization © Pinearq
Images prepared for the Architecture Tender
Visualization © Pinearq
Images prepared for the Architecture Tender
Visualization © Pinearq
Design Setting / International Maritime Signal Flags
Visualization © Rai Pinto & Dani Rubio
Design Setting / International Maritime Signal Flags
Visualization © Rai Pinto & Dani Rubio
Design Setting / International Maritime Signal Flags
Visualization © Rai Pinto & Dani Rubio
Design Setting / International Maritime Signal Flags
Visualization © Rai Pinto & Dani Rubio
Arquitectos
PINEARQ
Endereço
Calle 38 Este, Panama City, Panama
Ano
2018
Equipa
Alberto de Pineda, Luisa Santos, Quim Bosch, Paula Pestana, Juan García, Marcial Novo, Mallol Arquitectos, Ingeniería: Ayesa

This project is a great opportunity to restructure the urban development of the Hospital Santo Tomas. The original project, of 1919, has been disfigured by the space needs of the hospital and of the coastal border. The Santo Tomas site is characterized by low buildings, which contrast with the skyscrapers that rise along the coastal strip of Panama City. The proposal aims to link these two realities: on the one hand, the hospital forms an identifiable set, with recognizable facades, that sew the city's maritime front. And, on the other hand, there is the skyline of tall, thin buildings that borders the seafront. The scheme incorporates an urban continuity at ground floor level that follows the one established by the historic setting of the hospital and its gardens.

Pinearq together with the graphic designer Dani Rubio Arauna and the interior designer Rai Pinto have devised a specific setting for this new hospital, a commitment to interdisciplinary work, with the aim of converting a medical space in a comfortable place. The project is outlined from the location: the Panama City maritime front, the canal gate and a world reference for maritime traffic. Thus, a visual system is designed based on the flags maritime alphabet, which has traditionally served as a communication code between vessels.

Projetos relacionados

  • Lifestyle Finland
    Lien Tran Interior Design
  • The Wellness Loft
    Lien Tran Interior Design
  • AESOP SHINJUKU
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Gallery COMMON
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • RESTAURANT ON THE SEA
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO

Revista

Outros projetos por PINEARQ

Residence for the Elderly in Vilanova i la Geltrú
Vilanova i la Geltrú , Spain
Building for Severe Mental Disorders in Martí i Julià Hospital Park
Salt, Spain
Outpatient Building in Hospital del Mar
Barcelona, Spain
Renovation and Extension of Granollers Asylum Hospital
Granollers, Spain
Marina Salud Hospital in Dénia
Dénia, Spain