Residence for the Elderly in Vilanova i la Geltrú

Vilanova i la Geltrú , Spain
Photo © Fernando Guerra
Photo © Fernando Guerra
Photo © Fernando Guerra
Photo © Fernando Guerra
Arquitectos
PINEARQ
Endereço
St. Josep, 16, 08800 Vilanova i la Geltrú , Spain
Ano
2011
Equipa
Alberto de Pineda, Roberto Cortés, Marcial Novo, Alba Casanovas

The project articulates a residential area with a day centre for the elderly. The building is arranged at different heights around a landscaped patio, allowing for the entry of sun and natural light. It adapts the spaces to the different requirements of the residence and the centre a change of use and new treatments.

Domesticity is prioritised in seeking maximum comfort in the spaces for long-stay residents. Safety has also been fundamental in organising the internal and external public spaces, so as to allow easy monitoring of residents and users of the centre.

Projetos relacionados

  • „els“ – Elsbethenareal-Schrannenplatz
    F64 Architekten PartGmbB
  • Eclectic Apartment
    JUNG
  • Haus R
    NW/A
  • SchloR – Schöner Leben ohne Rendite
    GABU Heindl Architektur
  • Fünf Freund*innen | Geförderter Wohnbau
    GABU Heindl Architektur

Revista

Outros projetos por PINEARQ

Building for Severe Mental Disorders in Martí i Julià Hospital Park
Salt, Spain
Outpatient Building in Hospital del Mar
Barcelona, Spain
New Children's Hospital and Maternity Building of Hospital Santo Tomas
Panama City, Panama
Renovation and Extension of Granollers Asylum Hospital
Granollers, Spain
Marina Salud Hospital in Dénia
Dénia, Spain