Hospital Beatriz Angelo

Loures
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Arquitectos
PINEARQ
Endereço
Avenida Carlos Teixeira, 514, 2674-514 Loures
Ano
2011
Equipa
Alberto de Pineda, Miguel Saraiva, Paula Pestana, Luis Barros, José Olagüe

The new hospital at Loures, a municipality to the north of Lisbon, is located in a growing part of this city. The building is in two rectangular bodies, related by means of a sequence of internal patios, perpendicularly interlinked by three volumes. The main entrance is marked by a large covered plaza with the pedestrian routes in the area.

The layout of the hospital with respect to its surroundings responds to a search for the best views to the outside and for protection against noise for the neighbours. The interior is laid out with independent entrances for the different types of users and functions.

Projetos relacionados

  • Dorfspielplatz Berneck
    OePlan
  • Privatgarten G
    OePlan
  • Privatgarten D.
    OePlan
  • Canberra Central Parklands
    Oxigen
  • Oosteroever - Mixed development; residential use & commercial spaces
    CONIX RDBM Architects

Revista

Outros projetos por PINEARQ

Marina Salud Hospital in Dénia
Dénia, Spain
Renovation and Extension of Granollers Asylum Hospital
Granollers, Spain
Doctor Moisès Broggi Hospital
Sant Joan Despí, Spain
Barcelona Biomedical Research Park
Barcelona, Spain
QuirónSalud Madrid University Hospital
Pozuelo de Alarcón, Spain
Anti-Doping Laboratory in Doha
Doha, Qatar